ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Медичні заклади Закарпаття поповнилися новим обладнанням

    15 мая 2024 среда
    56 переглядів

    Голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Турянчик вручили закладам охорони здоров’я медобладнання на загальну суму 1 млн. 153 тис. грн., придбане за кошти обласного бюджету.

    Медичне обладнання надійде у всі районні та обласні заклади охорони здоров’я. Зокрема, 100 рецеркуляторів повітря забезпечать стерильні умови роботи в операційних та перев’язочних, неонатальні столи з автономним обігрівом, 4 інкубатори інтенсивної терапії, 7 моніторів нагляду за станом матері та дитини поліпшать надання меддопомоги у пологових відділеннях.

    До речі, у порівнянні з минулими роками фінансування медицини області значно збільшилося. На 77 відсотків зросли видатки, зокрема, на медикаменти та харчування. Фінансуються не лише захищені статті, а й матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я. На проведення ремонтів затрачено 23 мільйони гривень, на придбання обладнання — понад 25 мільйонів.

    Цьогоріч на проведення капремонтів передбачено 23,6 мільйона гривень, ще 16 мільйонів — на придбання обладнання. Наразі активно проводяться реконструкція та капремонти в усіх закладах обласного підпорядкування, у тому числі в обласній інфекційній лікарні, обласному онкодиспансері, ОТМО „Фтизіатрія”, обласному пульмунологічному санаторії „Малятко”. За рахунок видатків державного бюджету продовжується будівництво 2-ї черги обласного кардіодиспансеру, хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні, пологового відділення Рахівської районної лікарні.

    Чимало уваги приділяється також сільській медицині. Протягом 2005-2006 років 93 ФАПи та 104 амбулаторії загальної практики сімейної медицини отримали комплекти медобладнання, а також 40 санітарних автомобілів. У планах облдержадміністрації — будівництво обласного перинатального центру та сучасного протитуберкульозного закладу, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Закарпатське село залишається незабезпеченим медичними працівниками в середньому на 8 відсотків
    Закарпатське село ...диспансеризують!
    Закарпаття: Обережно! Ревматоїдні хвороби!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору