ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Канада допомагає Закарпаттю будувати стратегію та готувати інвестиційні проекти

    02 мая 2024 четверг
    18 переглядів

    Стратегія розвитку кожного з 13 районів Закарпаття перебуває на стадії прийняття. 7 районів вже затвердили місцеві стратегії. На розробку стратегічного плану пішло понад півроку.

    Робота тривала під наглядом та за підтримки Проекту партнерства Канада-Україна „Регіональне врядування та розвиток”.

    Як розповіла координатор Проектів партнерства Наталія Носа, в Україні розробка регіональних стратегій розвитку на рівні районів та міст у межах однієї області здійснюється вперше.

    Наступним етапом роботи є розробка операційних програм та інвестиційних проектів. Закарпатські фахівці, зокрема, взяли участь у тренінговій програмі „Capital Grants training”, яка проходила за підтримкою Проекту Канада-Україна.

    Першими районами Закарпаття, що точно знають, у якому напрямку рухаються, стали Берегівський, Іршавський, Ужгородський, Міжгірський, Рахівський, Свалявський, Тячівський райони та міста Берегово.

    Ще одним здобутком співпраці Закарпаття із Проектом Канада-Україна стала спільна розробка та подання на розгляд Міністерства економіки інвестиційного проекту „Газопостачання населених пунктів Перечинського району у долині річки Тур’я”.

    Загальна вартість проекту — 13 мільйонів гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору