ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пам’ятна дошка єпископу Теодору Ромжі відкрита в Мукачівській лікарні на Закарпатті

    14 мая 2024 вторник
    43 переглядів

    Починаючи з неділі, Мукачівська греко-католицька єпархія на Закарпатті відзначає 60-ту річницю смерті Блаженного священномученика єпископа Теодора Ромжі, якого в 1947 році жорстоко знищила радянська влада.

    Теодор РОМЖА.
    Теодор РОМЖА.

    У селі Іванівці, що на Мукачівщині, Хресний хід із мощами Блаженного Теодора прямував із центру села до місця, де 1947-го було скоєно напад на Владику Теодора та його супровід. Близько п'яти тисяч вірників прийшли на Святу Архієрейську Службу Божу, яку очолив Преосвященний Владика Мілан Шашік. Тут же відбулася панахида біля пам'ятного знака на місці скоєння атентату. У фойє Ужгородської греко-католицької богословської академії ім.Блаженного Теодора було освячено пам'ятну дошку на честь жертводавців цього закладу.

    У вівторок Владика Мілан освятив пам'ятну дошку Блаженному Теодору в Мукачівській лікарні. А перед освяченням всі владики завітали на Чернечу гору в Мукачівський монастир. Після справжнього екуменічного екскурсійного зібрання (це сталося вперше за останні 60 літ), яке провели для високих гостей православні священнослужителі, відбулася панахида біля могили греко-католицьких священиків, котрі поховані в монастирі.

    Мирослава МАЦО
    На Закарпатті 60-річчя з дня смерті Теодора Ромжі відзначено богослужіннями, меморіальними дошками та науковою конференцією
    Греко-католики Закарпаття згадуватимуть 60-річчя загибелі Теодора Ромжі
    В Ужгороді відбудеться святкування Перенесення мощів греко-католицького єпископа-священномученика Теодора Ромжі
    Ужгород: Церква і влада об’єднують свої зусилля задля здорового довкілля

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору