ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські БЮТівці відмовляються надавати 350 га землі комунальному підприємству, яке пов'язують з Віктором Балогою

    03 мая 2024 пятница
    61 переглядів

    Під час чергового засідання сесії Закарпатської облради голова фракції обласного БЮТу Андрій Сербайло закликав депутатів припинити не голосувати за внесений проект рішення про виділення 350 га земель в постійне користування комунальному підприємству «Центр сприяння розвитку туризму «Синяк».

    Андрій СЕРБАЙЛО.
    Андрій СЕРБАЙЛО.

    До того ж А.Сербайло закликав депутатів дати доручення відповідним управлінням ОДА та контролюючим органам здійснити перевірку дотримання чинного законодавства головами РДА та радами при прийнятті рішень щодо виділення земельних ділянок як фізичним так і юридичним особам.

    «Наша позиція щодо земельної політики в краї залишається незмінною, а саме: надання земельних ділянок у власність або користування необхідно проводити виключно через відкриті аукціони, конкурси (торги). Депутатська фракція БЮТ жодним чином не буде співучасником непрозорих і тіньових процесів розподілу землі», – заявив пан Сербайло.

    Він також сказав, що розуміє чим викликана необхідність «терміново зібрати сесію»: враховуючи прийняте на сесії ВР про утворення коаліції за участю БЮТу та БНУНС, напевно, є побоювання, що відповідне розпорядження Кабінету міністрів щодо «земельного питання» в області може бути переглянуте, повідомляє ЗІК.

    ***

    На останньому засіданні Кабміну було прийнято рішення про виділення Комунальному підприємству «Центр розвитку туризму «Синяк» 350 га із земель лісозапасу. Як пише сайт «Обозреватель», суб’єкт, який отримав ділянку, напряму пов'язаний із підприємством «Барва» Віктора Балоги. Офіційних підтверджень такого зв'язку сайт не наводить.

    27 листопада Закарпатська облрада 56 голосами прийняла рішення про вилучення земельної ділянки і земель запасу Чинадіївської селищної ради та державного підприємства «Мукачівське лісове господарство» та надання її комунальному підприємству «Центр сприяння розвитку туризму «Синяк» для будівництва туристичного комплексу «Синяк» в постійне користування загальною площею 350 га.

    Контроль за виконанням цього рішення поклали на першого заступника голови Закарпатської ОДА Івана Балогу та постійну комісію обласної ради з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу та розвитку села.

    За рішення проголосувало 56 депутатів із 76 присутніх, 2 – були проти, 3 – утрималось і 12 – не голосували.
    Керівник закарпатської "Батьківщини" Андрій Сербайло вважає, що екс-"губернатор" Закарпаття Різак став "заложником", а суд був упередженим

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    бют на грани срыва
    http://karkompra.narod.ru/sriv.htm

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановні б’ютівці, з’явилися чутки, що і на Свалявщині за таким само сценарієм, як у "Синяку", голова районної ради Ольга Колядко ініціює вилучення із земель запасу Полянської сільської ради цілої гори Лиса, де свого часу місцевий лісокомбінат створив лісосадопарк. Землі там понад 50 га, насадженням років з 40. Це рекреаційна територія, яка знаходиться безпосередньо навпроти санаторію "Поляна".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо колядко самогубця то хай ініціює, хоча скоріше всього то її перший заступник, читай поводир, осел-ланьо. В Сваляві Колядко уже не являється реально першою особою в адміністрації. Вона свалявчанка тому дуже обережна з такими проєктами, а от осел зовсім безбашений. Йому тільки бабки, тому балога його і поклав першим заступником, менший балога.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Колядко – обережна? Вона дуже необережно вчора виставила за двері оглядача "Урядового кур’єру" Валентина Бабенка, який приїхав на Закарпаття в службове відрядження. Йому в Свалявському адмінбудинку навіть не захотіли у відрядженні проставити записи "Прибув", "Вибув". Вочевидь, пані Колядко не знає, що саме Валентинові Бабенку Свалявщина має завдячувати за надходження до місцевого бюджету коштів від оподаткування діяльності "Свалявських мінеральних вод", що в 1999 році іменувалися "Брукліном" і були зареєстровані як юридична особа в Києві, куди й податки платили.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    І взагалі, щодо такого ставлення голови РДА до представників ЗМІ, то його можна розцінювати навіть як перешкоджання діяльності журналіста. Ні, таки дуже необережна Ольга Людвигівна. А може, просто вважає, що її рівень – то ліпити свою фізіономію в кожен номер районки.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    До речі, а Ланьові, перед тим як на посаду призначати, дали написати диктант з української мови? Чи йому достатньо вивчити, як по буквах пишеться резолюція, на зразок "Згідно із законодавством"? До якого часу балогівська банда буде знущатися з наших людей, призначаючи неуків, злодіїв, бандитів з великої дороги на особливо відповідальні посади?! Шановні журналісти, давайте викличемо тих горе-посадовців на показовий диктант – "дабы дурь каждого была видна".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    разом из бандеровцями

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ці неуки купляють собі посади. Це називається - портфельні інвестиції в балаган.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму (14:31). А ти, друже, випадково не Ланьо? Бо такий само грамотій.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму (14:41). Зрозуміло, що купують. Але давно час їм цей торг перебити. А вдасться це зробити, на мою думку, відслідковуючи з допомогою журналістських методів кожен їх крок, кожне слово і оприлюднюючи, оприлюднюючи, оприлюднюючи... Починаю це робити з допомогою коментів, але і від публікації з реальним підписом не зарікаюся. Дістали вже.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Мукачево И Балога вообще у соседей проезд к их дому отобрал, люди еле домой пробираються. Вся информация и фото есть на форумах " Мукачево нет",хотя там больше половины темы удалили и Юлии Тимошенко.Это демократия, .Беспредел