ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: У ЗакДУ пройшла відкрита лекція про кооперацію Євросоюзу в галузі вищої освіти і науки з так званими "третіми" країнами

    26 апреля 2024 пятница
    61 переглядів

    Професор Кошицького університету ім. П.Й.Шафарика (Словацька Республіка), доктор фізико-математичних наук, Почесний доктор Закарпатського державного університету Олександр Фегер провів відкриту лекцію для студентів ЗакДУ.

    Тема виступу стосувалася кооперації Європейського Союзу в галузі вищої освіти і науки з так званими “третіми” країнами, що не входять до складу ЄС.

    За словами професора, серед українських вишів недостатньо налагоджений механізм обміну студентами. Зокрема, мало кому відомо про популярну на Заході програму Erasmus Mundus, що надає студентам за кошти Унії можливість навчання протягом семестру в одному з університетів Європи. Торік серед тих, хто скористався програмою, 56% були представники Азії, 18% - Америки, 15% - Африки, і всього 24 особи з України.

    Інша програма - стипендіальна - передбачає можливість студентів якісно покращити своє матеріальне становище. За умови успішного навчання, активної роботи в наукових проектах її учасник додатково отримує до 1,5 тисячі доларів протягом семестру. Таких у Кошицькому університеті є троє.

    Олександр Фегер слабку поінформованість українських студентів вважає урядовим упущенням. Та поки в міністерстві створюватиметься відповідне управління, рекомендує молоді не гаяти часу та самостійно долучатися до участі у проектах.

    Детальніша інформація - на сайті www.scholarships.sk.
    Врачи не рекомендуют соблюдать пост
    Відеозйомки інтелектуальної гри на телеканалі "Тиса-1" під назвою "Стань студентом!" розпочнуться з 14 березня
    Перший регіональний студентський саміт відбувся в Ужгороді
    День Святого Валентина найпалкіша закохана пара ЗакДУ відзначила в ужгородському ресторані

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору