ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Внимание! Криминал в министерстве транспорта и связи

    26 апреля 2024 пятница
    86 переглядів

    Відкрите звернення до Президента України Ющенко В.А., Прем’єр-міністра України Тимошенко Ю.В., Генерального прокурора України,голови СБУ, міністра МВС України

    Скарга на зловживання посадових осіб міністерства транспорту України

    У системі Міністерства транспорту та зв’язку України функціонує державне підприємство «Служба міжнародних автомобільних перевезень» (код ЄДРПОУ 33880040, зареєстроване Голосіївською районною в м. Києві державною адміністрацією

    14.11.2005 р., у подальшому – ДП «СМАП»). Зазначене підприємство має стратегічний статус для держави, оскільки наділене правом здійснювати державні контрольні функції безпосередньо в пунктах пропуску через державний кордон України в частині дотримання українськими та іноземними перевізниками транспортного законодавства України та правомірності здійснення міжнародних автомобільних перевезень.Статус, яким наділене зазначене підприємство, зобов’язує його максимально чітко і прозоро планувати свою господарську діяльність, беззаперечно дотримуватися вимог чинного законодавства щодо її ведення. На жаль, є факти, які доводять, що господарська діяльність ДП «СМАП» ведеться з грубим порушенням чинного законодавства внаслідок протиправних, корупційних дій як його керівництва так і керівництва мінтрансзв’язку.

    По-перше, це закупівля товарів, робіт та послуг на ДП «СМАП».Відповідно до Господарського кодексу України для закупівель товарів, робіт чи послуг державне підприємство повинно застосовувати процедури закупівель, визначені Законом України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти". Це означає, що закупівля товару (товарів), послуги (послуг) загальною вартістю 50 тисяч гривень і більше, а робіт - 400 тисяч гривень і більше, можлива лише за результатами тендеру,проведеного на відповідну закупівлю.Однак, ДП «СМАП» - підприємство з багатомільйонними оборотами - чомусь утримується від застосування процедур, встановлених чинним законодавством, що призводить до закупівель у заздалегідь відомого виконавця та за завищеними цінами. Наявними фактами є подрібнення предмету закупівлі з метою уникнення проведення тендерних процедур.

    Так, без проведення процедур, вимог Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", підприємством на протязі 2007-2008 років було придбано 7 легкових автомобілів загальною вартістю біля 3 000 000 грн. Слід звернути особливу увагу на останній автомобіль, придбаний ДП «СМАП», нібито, для обслуговування новопризначеного міністра. Автотранспортний засіб марки Mercedes Benz 500L 4Matic був придбаний в СП «Автомобільний дім «Україна МЕРСЕДЕС БЕНЦ» без будь-якого попереднього планування та проведення тендерних процедур, навіть без попереднього погодження з уповноваженим органом управління. Отже, директор ДП «СМАП» саме таким чином вирішив налагоджувати стосунки з новопризначеним міністром, і, як виявляється, поставлена мета ним була досягнута. Надання у користування міністру транспорту та зв’язку України зазначеного автомобіля Mercedes S-класу не викликало у останнього жодного запитання: на якій підставі був придбаний автомобіль, яким чином та за чий рахунок. Без будь-яких зайвих сумнівів міністр обслуговується за допомогою цього автомобіля і продовжує «боротьбу з корупцією в с истемі Міністерства».

    Аналогічна ситуація в ДП «СМАП» також із закупівлею інших видів товарів:

    нафтопродуктів, обладнання, матеріалів, меблів, тощо. Навіть, процедури тендерних закупівель, що були проведені Тендерним комітетом підприємства у 2007 році, були абсолютно формальною процедурою,оскільки за договорами, укладеними за результатами проведених тендерів, фактичних закупівель продукції у переможців торгів не проводилося. Наприклад,при наявності договору на закупівлю рідкого продукту нафтоперероблення

    (бензину), укладеного у 2007 році за результатом проведеного тендеру, підприємством протягом року бензин закуповувався у інших, «своїх» постачальників на підставі раніше укладених договорів на суму, що перевищує 1 500 000 гривень. Також заслуговує особливої уваги, до волі, часте придбання підприємством сувенірної продукції, а також закупівля інформаційно-рекламних послуг на суми, що в десятки разів перевищують граничну межу для закупівель за державні кошти, встановлену чинним законодавством. Варто також зауважити, що оплати на значні суми (однак в межах встановлених чинним законодавством 50 000 гривень для закупівлі товарів та послуг) з рахунків ДП «СМАП» проводились і без укладання договорів, всупереч усім правовим нормам. Так, протягом 2007 року регулярно здійснювались оплати рахунків компанії «Тураеродан»(власник Сергієнко Л.Г.) за використання гелікоптеру заступником Міністра транспорту та зв’язку України Сергієнком Л.Г. Під виглядом обстеження прикордонних переходів та роботи відділів СМАП вказана вище посадова особа при активному сприянні директора ДП «СМАП» використовувала зазначений транспортний засіб у власних корисних цілях(охота,риболовля,полети з Київа до дому у Дніпропетровськ).

    Той факт, що протиправні дії ДП «СМАП» у сфері державних закупівель до теперішнього часу залишаються поза увагою державних контролюючих органів, дає усі підстави стверджувати, що вказані протиправні дії схвально сприймаються керівництвом Мінтрансзв’язку, або окремими його посадовими особами.

    У зв’язку з проведенням будівельних робіт на підприємстві, слід звернути особливу увагу на низку фактів, які свідчать про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, керівництвом ДП «СМАП», що були виявлені під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ДП «СМАП» контрольно-ревізійним управлінням Мінтрансзв’язку у вересні-жовтні 2007 року. Під час ревізійних заходів, а, згодом, і слідчих дій, з’ясувалося, що протягом 2007 року були укладені договори із певними комерційними підприємствами на виконання будівельних робіт при реконструкції очисних споруд, а також при проведенні ремонтних робіт на даху адмінбудівлі відділу СМАП «Дяково» на загальну суму 514 000 грн. Однак, як установлено перевіркою, ніяки роботи з договорів не виконувалися! Таким чином, з бюджету підприємства двічі оплачені одні й ті самі роботи, при чому, з вагомою різницею в кошторисах. Як з’ясувалося, розкрадені за допомогою посередників кошти через рахунки фіктивних комерційних структур були привласнені невстановленими особами. За зазначеними фактами органами прокуратури було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України. Однак, не дивлячись на явні факти правопорушень, «сумнівну діяльність» будівельних організацій, що проводили ремонтні роботи, справу було закрито Закарпатською прокуратурою. Викладене дає підстави сумніватися в неупередженості проведення слідчих дій при розслідуванні кримінальної справи, порушеної за зазначеними фактами.

    Усі вказані вище питання вже тривалий час хвилювали уповноважений орган управління.Так, у вересні 2007 року наказом мінтрансзв’язку України було призначено комплексну перевірку фінансово-господарської діяльності підприємства ДП «СМАП» за останній рік.Однак, вже через три дні Кабінетом Міністрів України!!! за сфальшованим „зверненням” трудового колективу ДП «СМАП» (під яким поставили підпис лише 50 працівників з близького оточення директора при загальній кількості 850) було призупинено дію відповідних наказів до проведення службового розслідування і перевірки, а також надано доручення заборонити керівникам Мінтрансзв’язку та МВС проводити службове розслідування і перевірки.

    Згодом,Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 815-р були взагалі скасовані відповідні накази Мінтрансзв’язку.Чому була відмінена перевірка фінансово-господарської діяльності? Можливо це пов’язано з фінансовою зацікавленістю окремих посадових осіб Мінтрансзв’язку а може і Уряду.

    Трудовий колектив ДП «СМАП» дуже стурбований ситуацією, в якій опинилось підприємство у зв’язку з незаконними діями свого керівництва, постійно перебуває у стані напруги та страху. Переважна більшість керівників структурних підрозділів підприємства, не витримавши тиску керівництва, залишили роботу. Залишилися в керівництві близькі родичи пана Ткаченко: Неронов О.В. – I-й зам директора – двоюрідний брат, Фесенко В.В. – замдиректора – племінник дружини, Сорокун І.Д. – начальник служби охорони – дядько,Сорокун Н.М.- завідувач центральним складом – дружина брата,Кочерга П.О. – начальник управління – дядько,Бережний О.М. – головний фахівець – чоловік дочки брата,Сусідка Н.Л. – головний фахівець – дружина брата,Шевчук С.М. – провідний інженер – чоловік сестри,Полюхович (Фесенко) Л. – головний фахівець – дружина племінника,Сорокун (Бережна) Н.М. – головний фахівець – дочка брата.

    Для працівників підприємства залишається невідомим, чому усі перевірки, що призначалися, згодом, з будь-яких причин, відмінялися, що приховує наш директор? Системний підхід до підтримки п. Ткаченка А.М. на посаді директора викликає значний сумнів у неупередженості окремих посадових осіб Мінтрансзв’язку, що лобіюють його особисті інтереси. Невже усі питання в нашій країні вирішуються саме таким чином, як їх вирішує Ткаченко А.М. і посадові особи міністерства транспорту України - у такий доленосний для країни час? Просимо Вас втрутитися в ситуацию и врятувати підприємство.

    З повагою колектив ДП ”СМАП”

    Джерело [email protected]
    Был Коля-"катастрофа"... стал Йося-"Мерседес". Досье на Министра транспорта и связи
    Скандал! Mercedes 500-ої моделі Йосипа Вінського

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каждый месяц бабки со всех СМАПов передаются на Киев, пану Ткаченку, сума набегает офигеть, дефицитные дозвола продаются до 300у.е. этой бандой, круговая порука.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    главная проблема Винского это днепропетровский угололвник Сергиенко,его заместитель по транспорту.Он занимаеться левой продажей дозволов на грузоперевозки за границу и крышует смап и автоинспекцию.Каждая областная инспекция ежемесячно отстегивает ему 10000 долларов! Отсюда все проблемы у перевозчиков.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ребята шо вы пишите от имени коллектива СМАП

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а ты у коллектива спроси!