ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Усама бен Ладен погрожує Євросоюзу!

    07 июня 2024 пятница
    58 переглядів

    Керівник міжнародної терористичної організації «Аль-Каїда» Усама бен Ладен обрушився з погрозами на Європейський союз.

    Усама бен Ладен.
    Усама бен Ладен.

    В аудіозапису, опублікованому в Інтернеті, «терорист номер один» погрозив «суворим покаранням» ЄС за публікації ЗМІ країн-членів Євросоюзу карикатур на ісламського пророка Мухаммеда.

    За словами бен Ладена, малюнки в пресі Данії та інших держав ЄС - це частина «хрестового походу» проти мусульман, санкціонованого Папою Римським.

    На картинці, яка супроводжує звернення, видно, що бен Ладен тримає автомат АК-47.

    Це перше публічне послання лідера «Аль-Каїди» за останні чотири місяці.

    П'ятихвилинне аудіозвернення з'явилося на тому ж сайті ісламських радикалів, який бен Ладен використовував і раніше для подібних заяв. «Ви побачите, якою буде наша реакція», - сказав він, не уточнюючи, що конкретно чекає європейців.

    «Нас сильно засмучує те, що ви (європейці) скидали бомби на наші селища, - зазначив міжнародний терорист «номер один». - Але це блідне у порівнянні з публікацією цих образливих малюнків», передає «Newsru.com».

    Данські газети в середині лютого знову помістили у себе карикатури на пророка Мухаммеда, що викликали у 2005 році бурю обурення в ісламському світі. Журналісти з 17 видань заявили, що таким чином вони відреагували на повідомлення про арешт данською поліцією кількох мусульманських екстремістів за підозрою в організації замаху на одного з авторів малюнків - 73-річного Курта Вестергорда.

    Спроба розправи над ним була розцінена як прагнення підірвати основи демократичної культури в Європі. Своїх колег підтримали журналісти з низки видань у Нідерландах та Великобританії.

    У відповідь нова хвиля протестів прокотилася багатьма мусульманськими державами. Антиданські мітинги і демонстрації пройшли у Кувейті, Ірані, Пакистані, Бангладеш, Індонезії, Єгипті, Азербайджані, в населених мусульманами районах Таїланду. Обурення висловила Рада співробітництва арабських держав Персидської затоки, в яку входять Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман та Саудівська Аравія.

    У Західному секторі річки Йордан і секторі Газа палестинці викрикували прокляття на адресу данського художника, який вчинив замах на священні для мусульман почуття.

    У своєму попередньому аудіозверненні - від 29 грудня - бен Ладен закликав суннітів в Іраку не йти на союз з американцями і не чинити перешкод «Аль-Каїді». Він також присягнувся відновити напади на Ізраїль. За місяць до цього бен Ладен зажадав від європейських країн припинити брати участь в операції в Афганістані.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору