ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відтік капіталу з України з вересня становить $300-400 млн. щомісяця

    28 апреля 2024 воскресенье
    59 переглядів

    Починаючи з вересня поточного року в Україні спостерігається значний відтік капіталу, який становив 300-400 млн. доларів щомісяця, передає Інтерфакс-Україна.Про це з посиланням на дані Національного банку повідомив Український союз промисловців і підприємців.

    З посиланням на те ж джерело повідомляється, що з 1 по 25 листопада банківська система країни втратила 21,7 млн. гривень депозитів фізичних осіб, а вже з 26 по 30 листопад - 1,3 млрд. гривень.

    "Напруга на грошово-кредитному і валютному ринках України продемонструвала необхідність об’єднання зусиль Нацбанку, урядових структур, суб’єктів господарювання і громадських організацій для розв’язання подібних кризових ситуацій і недопущення їхнього виникнення в майбутньому", - підкреслюють в Українському союзі промисловців і підприємців.

    Члени експертно-аналітичної групи УСПП-НБУ планують доопрацювати рекомендації банкам щодо обмеження певних видів банківських послуг для підприємств (у рамках постанови НБУ №576), а також щодо оперативного реагування для усунення перешкод в одержанні таких послуг підприємствами - членами Українського союзу промисловців і підприємців.

    Водночас передбачається зосередити увагу на аналізі факторів, які призвели до необґрунтованого підвищення цін окремими підприємствами, і доопрацюванні проблем, пов’язаних з валютним регулюванням. Зокрема, УСПП має намір обстоювати недопущення введення 100%-ого обов’язкового продажу валютної виручки.

    korespondent.net
    Закарпаття 2002-2004 у фактах і цифрах

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору